Quantas gaat in-flight entertainment aanbieden met iPads

28/07/2012 11:290 reactiesViews:

De Australische luchtvaartmaatschappij Quantas gaat haar Boeing 767’s uitrusten met iPads voor alle passagiers. Quantas stapt over op iPads omdat dit het brandstofverbruik van de vliegtuigen zal verminderen en daarnaast zal het de passagiers op een betere manier van entertainment voorzien tijdens de vlucht.

Quantas heeft op dit moment meer dan 20 Boeing 767’s in gebruik en de luchtvaartmaatschappij zal naar verwachting ongeveer 5500 iPads moeten aanschaffen om alle passagiers in deze vliegtuigen van iPads te kunnen voorzien. Het is volgens Alison Webster, manager van Quantas, echter een kleine investering.

Webster geeft aan dat iPads een stuk lichter zijn dan de entertainmentsystemen die normaal gesproken aan boord van vliegtuigen worden gebruikt. Het vliegtuig zal dus minder zwaar worden en daardoor kan er op kerosine worden bespaard. De iPads zouden bovendien entertainment van hogere kwaliteit leveren aan passagiers en het is dus eigenlijk een win/win situatie.

Andere luchtvaartmaatschappijen lijken het voorbeeld van Quantas nog niet te volgen, maar als het plan in de toekomst succes zal hebben, dan zullen andere luchtvaartmaatschappijen waarschijnlijk op termijn ook overstappen.

Bron: Nu.nl

Tags:

Reacties zijn gesloten