Ook Caribisch Nederland gaat voor groen

01/08/2012 11:290 reactiesViews:

Saba en Sint Eustatius willen in 2013 een aantal windmolens plaatsen die 33 procent van het totale stroomverbruik op de eilanden moeten kunnen opwekken. Zowel Saba als Sint Eustatius maken op dit moment nog gebruik van diesel voor het opwekken van energie.

Minister Verhagen heeft onlangs tijdens een werkbezoek aan Caribisch Nederland een aantal locaties bezocht waar mogelijk windmolens zullen worden geplaatst. Hij heeft daar ook toegezegd dat Nederland de eilanden financieel zal ondersteunen, zodat er geen problemen ontstaan bij de aanleg van de windmolenparken.

De eilanden volgen het voorbeeld van Bonaire. Op Bonaire wekken windmolens op dit moment al ongeveer een derde van het totale energieverbruik op. Toch ontstaan er op Bonaire ook nog problemen, zo zijn er problemen ontstaan tussen het energiebedrijf en de eigenaar van het windmolenpark en heeft het energiebedrijf de zaken financieel niet helemaal op orde.

Nederland heeft ook op Bonaire toegezegd te zullen helpen. Nederland zal het energiebedrijf┬á helpen om de zaken financieel beter op orde te krijgen en in de toekomst effici├źnter te werk te gaan.

Bron: Rijksoverheid

Tags:

Reacties zijn gesloten