Zuinig zijn op je lichaam

17/08/2012 14:467 reactiesViews:

‘Je hebt maar één lichaam, daar moet je heel je leven mee doen. Het is dus belangrijk er zo zuinig mogelijk mee om te springen’. Het is een uitspraak van Carole Ann Rice van Weight Watchers. Op de website van het gezondheidsbedrijf geeft Rice een aantal tips om duurzaam met je lichaam om te gaan.

Als je goed met je lichaam omgaat, zal dit zich terugbetalen, is haar mening. Volgens Rice zul je er beter uitzien en zal je gezondheid beter zijn dan ooit tevoren. Terugbetalen is hier dan ook meteen heel letterlijk te nemen. Wanneer je gezond bent heb je immers minder zorgkosten. En aangezien het eigen risico bij de zorgverzekering 2013 waarschijnlijk omhoog gaat naar vierhonderd euro, is dat al snel resultaat.

Het roer hoeft hiervoor volgens Rice echt niet rigoureus omgegooid te worden. Een aantal kleine aanpassingen volstaan volgens haar. Elke ochtend een glas warm water met een beetje citroensap is volgens haar de beste start van de dag. Het brengt je stofwisseling en verteringsprocessen op gang. Probeer minder koffie te drinken, neem liever kruidenthee, is een andere tip. Maar het gaat niet alleen om eten en drinken.

Volgens Rice kan investeren in een goede spons je al een eind op weg helpen. ‘Eens per drie dagen scrubben helpt je om de circulatie van de huid te verbeteren, om de huid meer te laten ademen. Hierdoor worden ophoping van giftige stoffen verwijderd.’ Ook een warm bad met essentiële oliën kan hiervoor uitkomst bieden. Volgens Rice helpen rozemarijn, venkel, jeneverbes, citroengras, pepermunt, ananas en basilicum goed tegen de giftige stoffen.

Bron: http://www.weightwatchers.nl/util/art/index_art.aspx?tabnum=1&art_id=120034&sc=3017

 

 

Tags:

Laat een reactie achter