Duurzaam tuinieren

03/01/2013 11:2411 reactiesViews: 1

Kruidenspiraal42Of je nu groene vingers hebt of niet, je kunt allerlei maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat je tuin het milieu ten goede komt. Duurzaamheid is in en dat is een fantastische ontwikkeling. In dit blogbericht vind je een aantal tips voor het duurzaam inrichten en onderhouden van je tuin.

Omheining

Als je iets meer privacy wilt in je achtertuin, is het handig om een omheining te hebben zodat de buren niet zomaar kunnen zien wanneer je in je bikini of zwembroek ligt te zonnen. Een haag is de beste keuze, want daarin kunnen dieren klimmen en schuilen. Een schutting kost hout en we willen juist dat het kappen van bomen wordt beperkt.

Onkruid

Je kunt onkruid het beste regelmatig met de hand verwijderen. Op die manier voorkom je dat je onkruidbestrijdingsmiddelen moet gebruiken, die schadelijk zijn voor het milieu. Regelmatig tuinieren is daarnaast goed voor je conditie en figuur, want je verbrandt behoorlijk wat calorieën.

Duurzaam hout

Als je tuinmeubelen wilt aanschaffen die van hout zijn gemaakt, is er de optie om te kiezen voor meubilair dat bestaat uit duurzaam hout. Op die manier draag je je steentje bij aan het milieu.

Overigens zijn er verschillende manieren om je tuin super knus te maken en een paradijs voor de dieren. Met accessoires zoals tuinposters geef je je tuin een unieke uitstraling. Door middel van voedsel voor vogels kun je ervoor zorgen dat vogels de winter doorkomen zonder te verhongeren. Ten slotte is het verbouwen van groente zoals tomaatjes leuk om te doen en uiteraard zitten er geen bestrijdingsmiddelen op. Gezond en duurzaam!

Klik hier voor meer informatie over duurzaam tuinieren.

Tags:

Laat een reactie achter