Sustainable Office maakt elk kantoor wat groener

25/07/2013 14:4420 reactiesViews: 1

sus_officeEen beter milieu begint bij jezelf, die slogan kan inmiddels iedereen wel dromen. Vaak betrekken we dat op onszelf als persoon, maar de laatste jaren nemen gelukkig ook steeds meer bedrijven dat motto over. Ieder bedrijf kan dat op zijn eigen manier doen, maar op het vlak van kantoorartikelen zijn er voor veel ondernemers vergelijkbare maatregelen mogelijk om te nemen. Om deze opties branchebreed goed onder de aandacht te brengen, is het initiatief Sustainable Office in het leven geroepen. Verschillende leveranciers van kantoorartikelen hebben onder deze naam de handen ineengeslagen om zo duidelijk te maken welke kantoorartikelen voor een groene keuze staan.

Groen advies op maat
Via de website van Sustainable Office kan men zoeken naar groene kantoorproducten in elke denkbare categorie. Leveranciers die zijn aangesloten zijn bijvoorbeeld Viking Direct, Staples, Officeworld en Lyreco. Door steeds meer leveranciers aan te sluiten bij het initiatief, ontstaat er zo een steeds groter worden assortiment van groene kantoorartikelen. Of je nu een klein bedrijfje hebt of inkoopt voor een multinational, op elk niveau zijn er zo de juiste kantoorartikelen met een duurzaam karakter te vinden. Sustainable Office richt zich hierbij niet alleen op het leveren van de groene producten, maar ook het bijbrengen van de groene denkwijze bij andere ondernemers.

Novaka sluit zich aan bij Sustainable Office
Zo heeft onlangs werkgeversorganisatie Novaka zich verbonden aan Sustainable Office. Door deze samenwerking kan Novaka onder meer een nieuw onderdeel Duurzaamheid toevoegen aan haar opleidingsaanbod. Op die manier wordt groen ondernemen steeds vanzelfsprekender en krijgen ondernemers een betere feeling met het onderwerp. Duurzaam ondernemen wordt zo iets dat men normaal gaat vinden, in plaats van het geforceerde karakter dat het nu nog vaak heeft. Ook wordt het hierdoor steeds makkelijker voor leveranciers van kantoorartikelen om hun klanten goed advies te geven over welke mogelijkheden er zijn op het gebied van groene producten voor op het kantoor.

Tags:

Laat een reactie achter